Ostatnie wpisy
![]() ![]() ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Pierniczki IV (bezglutenowe)Chrupiące pierniczki z mąki ryżowej.
Składniki:
Wykonanie: Przyprawy korzenne utłuc w moździerzu. Masło, cukier, miód i przyprawy rozpuścić i przestudzić. Dodać przesiane mąki z sodą, jajko i wyrobić. Odstawić do lodówki na godzinę, dwie. Ciasto wałkować partiami i wykrawać ciasteczka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C do lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Pierniczki można polukrować, oblać czekoladą. Można upiec kilka dni przed świętami. * jeśli dodaję 450 g mąki, ciastka lepiej zachowują kształt **u mnie bez cynamonu, ale jak najbardziej można dodać 2 łyżeczki Smacznego :). Znajdź mnie na fb. Inne pierniczki: czwartek, 14 grudnia 2017, gosik2.0
|