Skrzynka pocztowa Napisz do rodzinki e-mail




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top blogi

zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Wiosenna zupa z rzeżuchy

Wiosenna, zielona, kremowa, ciut ostra zupa z rzeżuchy. Wspaniała odmiana po świątecznym obżarstwie. Lekka, pozwala wykorzystać zasoby wielkanocnej rzeżuchy. Po maśle rzeżuchowym, najlepsze danie z tej wiosennej rośliny.

Przepis z "Dorota Smakuje".

Wiosenna zupa z rzeżuchy_zupa krem_danie wegetariańskie_lekka kuchnia

Składniki:

  • 1,5 l wywaru warzywnego (lub mięsno-warzywnego)
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 duże garście rzeżuchy
  • sól, pieprz
  • gęsty jogurt
  • ew. grzanki czosnkowe, groszek ptysiowy

Wykonanie:

W wywarze ugotować ziemniaki. Całość zmiksować, doprawić. Wyłączyć ogień, dodać rzeżuchę i ponownie zmiksować.

Podawać z kleksem jogurtu i grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Znajdź mnie na fb.

Wiosenna zupa z rzeżuchy_zupa krem_danie wegetariańskie_lekka kuchnia

Inne wiosenne zupy:

świąteczny żurek_zupa na zakwasie_zupa na Wielkanoc_kuchnia polska  zupa chrzanowa_zupa krem_Wielkanoc_danie wegetariańskie  botwina_dania kuchni mazowieckiej_zupy 

środa, 23 kwietnia 2014, gosik2.0

Polecane wpisy